Yuriy Borisovich Norshteyn - Hedgehog in the Fog 1975 - Tale of Tales 1979






Hedgehog in the Fog 1975



Αυτή είναι μια ιστορία για ένα μικρό σκαντζόχοιρο , που πάει για να επισκεφτεί τον φίλο του την αρκούδα . Όπως εξηγείται στην εισαγωγική αφήγηση , οι δύο τους ικανοποιούνται κάθε βράδυ να πίνουν τσάι από το σαμοβάρι του λιονταράκι , το οποίο θερμαίνεται σε μια φωτιά από κλαδιά αρκεύθου . 
Καθώς έπιναν το τσάι τους , ο σκαντζόχοιρος και η αρκούδα κουβεντιάζουν και μετράνε τα αστέρια.
Την ημέρα αυτή , ο σκαντζόχοιρος αποφασίζει να φέρει στην αρκούδα κάποια μαρμελάδα βατόμουρο . Όπως περπατάει στο δάσος , ένας μπούφος τον ακολουθεί . Ο σκαντζόχοιρος περνά μέσα από το δάσος και συναντά ένα όμορφο άσπρο άλογο να στέκεται στην ομίχλη . Είναι περίεργος ως προς το αν το άλογο θα πνιγεί η αν πήγε να κοιμηθεί στην ομίχλη . Ο σκαντζόχοιρος αποφασίζει να διερευνήσει την ομίχλη για τον εαυτό του . Όταν μπαίνει μέσα στην ομίχλη , που θα είναι σύντομα τόσο παχιά που ο σκαντζόχοιρος δεν μπορεί να δει ακόμη και το δικό του ροζ πόδι .
Η ομίχλη εναλλάξ πυκνώνει και αραιώνει, όταν αραιώνει ο σκαντζόχοιρος βλέπει λίγο ασαφή τα αντικείμενα και τα πλάσματα  εξαφανίζονται και πάλι όταν η ομίχλη πυκνώνει . Ο σκαντζόχοιρος βρίσκει τον εαυτό του σε ένα σουρεαλιστικό και τρομακτικό κόσμο που κατοικείται από τα σχήματα τα οποία δεν είναι πάντα αναγνωρίσιμα και διάφορα πλάσματα που κυμαίνονται από τα αρπακτικά ζώα σε φιλικά ζώα , σε έναν κόσμο της σιωπής  μέσα στο σκοτάδι με ψηλό χορτάρι και μαγευτικά αστέρια .
Η κουκουβάγια  εμφανίζεται κοντά του και ξαφνικά ακούγεται να κλαίει και εξαφανίζεται πάλι, με αποτέλεσμα ο σκαντζόχοιρος να νοιώθει πολύ περίεργα. Ο σκαντζόχοιρος είναι φοβισμένος , αλλά η περιέργειά του τον κρατά σε εγρήγορση για την εξερεύνηση του αγνώστου . Περιστασιακά μία αόρατη μακρινή φωνή ακούγεται να φωνάζει τον σκαντζόχοιρο . Όπως ο Hedgehog εξερευνά ένα μεγάλο κοίλο δέντρο , συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει το πουγκί του για την αρκούδα . Ένα μεγάλο σκυλί φοβίζει τον σκαντζόχοιρο , αλλά αυτός τον γλύφει και του φέρνει τη μαρμελάδα βατόμουρο .
Ο σκαντζόχοιρος πέφτει σε ένα ποτάμι και πιστεύει ότι πρόκειται να πνιγεί . Επιπλέει με την πλάτη του και διασώζεται , ενδεχομένως από ένα ψάρι , και βρίσκεται στην ακτή . Ο σκαντζόχοιρος φτάνει στην φωτιά όπου βρίσκει την αρκούδα η οποία του λέει ότι  ανησύχησε και ότι ήταν αργά . Οι δύο τους κάθονται μαζί πίνοντας τσάι και ο σκαντζόχοιρος σκέφτεται το άλογο .







Tale of Tales 1979








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξεροβούνι Ευβοίας

TAKHΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΣΜΑΝΟΙ - BUSHMAN