Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

ΒΟΥΣΜΑΝΟΙ - BUSHMAN

Μια ομάδα Βουσμάνων από την κοινότητα του Khomani στην έρημο Καλαχάρι  στην Νότια Αφρική.


Το Kalahari είναι ένας από τους μεγαλύτερους Εθνικούς δρυμούς της Νότιας Αφρικής, που συνορεύουν με τη Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια. Οι Βουσμάνοι,είναι οι τελευταίοι αυτόχθονες πληθυσμοί της Νότιας Αφρικής. Πολλές από τις ομάδες διώχθηκαν από την γη τους το 2002 από την γειτονική κυβέρνηση της Μποτσουάνα για την εξόρυξη διαμαντιών, αφήνοντας τον παραδοσιακό νομαδικό τρόπο ζωής τους (κυνηγοί -τροφοσυλλέκτες) Το 2006 οι Βουσμάνοι κέρδισαν μια ιστορική απόφαση εναντίον της κυβέρνησης, που τους επιτρέπει να επιστρέψουν στη γη τους. Καθώς όμως δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση στο νερό και το θέλγητρο της σύγχρονης κοινωνίας είναι ισχυρό , πολλοί δεν επέστρεψαν, επιλέγοντας να μείνουν στους οικισμούς γύρω από το πάρκο.Οι Βουσμάνοι είναι μια μοναδική κοινότητα ανθρώπων που πραγματικά μπορούσαν να ζήσουν σε εντελώς αντίξοες συνθήκες .
Όμως ο σύγχρονος άνθρωπος τούς κατέστρεψε αυτή την ικανότητα γιατί ήθελε τα διαμάντια , τα οποία τόσα χρόνια τα είχαν οι Βουσμάνοι και δεν τα χρησιμοποιούσαν.Τώρα με την υπόσχεση μιας βρύσης και μιας άθλιας στέγης , πέφτουν και αυτοί στην ίδια κατάσταση με τους Ινδιάνους της Αμερικής και τούς Αβορίγινες της Αυστραλίας. Παρ όλα αυτά υπάρχουν κάποιοι ακόμη που κρατούν την σκληρή τους παράδοση και επιστρέφουν στην έρημο.

(Φωτογραφία Dan Kitwood / Getty Images)
Συνολικές προβολές σελίδας

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο - Connect With Us

eliasyian@gmail.com ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη άδειά μου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.