Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Όρος Καντήλι - Μονή ΓαλατάκηPhoto by Ηλίας Γιαννόπουλος

Περνώντας την Λίμνη Ευβοίας και με κατεύθυνση την Μονή Γαλατάκη ,κάτω από το μοναστήρι το τοπίο είναι μαγευτικό καθώς τα βράχια του όρους Καντήλι πέφτουν κάθετα στην θάλασσα του Ευβοϊκού και πλήθος από πεύκα στολίζουν το μέρος από το βουνό έως και τις ακτές. 
Το τοπίο παραμένει ανέγκικτο ειδικά στα κάθετα κομμάτια του όρους ,εκτός από κάποιες μικρές μονάδες ιχθυοτροφείων που εδρεύουν στην περιοχή. 
Την μοίρα της περιοχής καθορίζει το γυναικείο Μοναστήρι της Μονής Γαλατάκη φωλιασμένο στα βράχια του βουνού και του δάσους. 
Πλούσια η ιστορία του φαίνεται να υπάρχει από τον 8ο μ.χ. αιώνα χτισμένο πάνω σε ερείπια προχριστιανικού αρχαιοελληνικού ναού και μια πορεία στον χρόνο που του έμελλε αρκετές καταστροφές,
πειρατές , Ενετοί  το 1204 ,Τούρκοι το 1470 έως το 1838 όπου με Τούρκικο φιρμάνι απαλλάσσετε. Από το 1950 λειτουργούσε και ως ορφανοτροφείο και ως το 1946 ήταν ανδρώα  και μετέπειτα γυναικεία.

Συνολικές προβολές σελίδας

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο - Connect With Us

eliasyian@gmail.com ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη άδειά μου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.